English Magyar
Carion

 

Carion Finanszírozási Centrum Zrt.

A Carion Finanszírozási Centrum Zrt. működési engedélyét 2007-ben szerezte meg az engedélyező hatóság PSZÁF-tól (jelenleg MNB), pénzügyi lízing, hitelnyújtás, pénzügyi közvetítés és faktoring tevékenységekre. Eredményes működésének köszönhetően az alapításhoz szükséges 50 milliós jegyzett tőkét a tulajdonosi kör 2014-ben 150 millió forintra tudta növelni, saját tőkéje jelenleg meghaladja a 600 millió forintot.

A Carion Finanszírozási Centrum Zrt. 2008-ban magánszemélyek jelzálog alapú hitelezésével indította piaci aktivitását. A Társaság 2010-ben csatlakozott az Új Széchenyi Hitelprogramhoz, melynek keretében Mikro-, Kis- és Középvállalkozások finanszírozását valósítja meg. Utóbbi években a privát személyek hitelezése háttérbe került és mára sikeres és meghatározó üzletág a KKV hitelezés.

A Társaság 2016 végéig különböző Hitelprogramokban 10 Milliárd forint hitelt folyósított, több mint 600 hazai vállalkozásnak. Ezzel a rangos harmadik helyet foglalja el az Új Széchenyi Hitelprogramhoz csatlakozott pénzügyi vállalkozások körében, megelőzve a teljes hazai kereskedelmi banki és takarékszövetkezeti szektort.

A Társaság jelentős sikerként könyveli el, hogy a luxemburgi székhelyű European Investment Fund első magyarországi szerződött partnere lehet. A CFC és EIF között létrejött refinanszírozási szerződés keretében hazai mikrovállalkozások jutnak forrásokhoz.

A vállalati finanszírozási aktivitás bővítése érdekében 2016-ban Együttműködési megállapodások születettek a Garantiqa Hitelgarancia és az AVHGA garantőr intézményekkel, melyek keretében egyedi ügyletek intézményi kezességgel biztosíthatóak.

A Társaság – 12 pénzügyi vállalkozással egyetemben - alapítója és elnöke a Vállalkozásfinanszírozók Szövetségének.

www.carionhitel.hu